Il Bel Far Niente - Beauty & Wellness Treatments
RSS

Recente posts

De aard van het beestje
De Baby-Pols
Make-Up gebruikers....de onbewuste smeerkezen!
Wat is Botox? en hoe werken fillers eigenlijk?

Categorie├źn

Actueel
anti aging
Baby Praat
make-up
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

De aard van het beestje

Ik maak me zorgen... zorgen om alle toestanden die momenteel gaande zijn in de wereld, maar vooral... zorgen over de mensheid in het algemeen! Bij ingrijpende gebeurtenissen zoals de huidige vluchtelingencrisis, laten wij homo sapiens onze echte IK zien... de ware en vaak nare aard van het beestje komt dan pas naar boven... en hoe!

Ik maak me zorgen... zorgen als ik dingen lees als "Goed zo! Er is er weer één verdronken" of "Ze moesten ze allemaal afknallen" gevolgd door een tirade aan scheldwoorden die ik niet ga herhalen. Ik schrik daarvan... dat mijn medemensen, die vaak zo aardig lijken, opeens geen hart blijken te hebben en alle gevoel van fatsoen, normen en waarden kwijt lijken te zijn. 
Vanwaar die woede? Wat beweegt je ertoe om (veilig achter je schermpje, if I may add) dit soort uitspraken te doen? Ben je boos op de vluchtelingen? Die noodgedwongen huis en haard achterlaten (kinderen op de arm en hun hele leven in een tas) in de hoop op een beter leven... of ben je boos op de Nederlandse / Europese regering? Omdat ze de dingen niet altijd handig aanpakken of goed regelen. Ben je zo kwaad omdat je vind dat we 'ons eigen volk' voorop moeten stellen? Of ben je misschien gewoon bang dat je eigen uitkering en toeslagen in gevaar komen? Ben je wellicht angstig om wat er allemaal mis kan gaan? Omdat je niet weet wat je te wachten staat? Projecteer je daarom al je frustraties en onzekerheden op deze 'zondebok'?

Probeer je echter eens voor te stellen dat er niks dan ellende om je heen is... er is oorlog in het land waar je geboren en getogen bent en de plaats waar je woont is kapot geschoten, plat gebombardeerd en verwoest. Voorzieningen zijn er niet meer en voedsel is schaars. De toekomst ziet er somber uit want je weet dat deze situatie alleen maar verslechterd. Je voelt je allang niet veilig meer en je vreest iedere dag voor je leven en dat van je kinderen... Zou jij dan geen hoop koesteren? Hoop op een beter leven ergens anders... in een ver land waar je redelijk zorgeloos zou kunnen leven? Zou jij dan niet ook op zoek gaan naar geluk? Zou jij dan niet ook die reis aangaan? Wetende dat je dat misschien ook niet overleefd maar alles is beter dan de situatie waarin je je nu bevindt... Zou jij het dan niet ook fijn vinden dat je ergens terecht zou kunnen? Dat je opgevangen wordt, je veilig kunt voelen en je je kinderen weer een fijne toekomst kunt bezorgen?
Wat ik hiermee wil zeggen is... verplaats jezelf eens in iemand anders in plaats van alleen maar te klagen en je gal te spuwen. Probeer eens wat begrip op te brengen voor onze medemensen, want dat zijn het... MENSEN zoals jij en ik!

Natuurlijk... er zijn zoals in menige andere situatie 'rotte appels'... een aantal mensen die het verpesten voor de rest. Want eerlijk is eerlijk...ik maak me óók zorgen om de mensen met kwade bedoelingen, die zich als een wolf in schaapskleren tussen de vluchtelingen bevinden! En ook de recente beelden van de weggegooide gedoneerde spullen en 'rotzooi' die sommige vluchtelingen achterlaten vind ik zorgwekkend (Vanmiddag nog zag ik een filmpje van een groep vluchtelingen die hulppaketten weigerden en begonnen te klappen toen de hulpdiensten afdropen met hun goede bedoelingen... Daar kan ik dan ook met mijn verstand niet bij! ). En toegegeven... dat dáár dan mensen over vallen kan ik enigzins begrijpen. Maar laten we vooral niet iedereen over één kam scheren.... ondanks die paar 'rotte appels' komen de meesten hier omdat ze een gelukkiger bestaan voor zichzelf willen. En wie kan het ze kwalijk nemen? 

Dus voordat je je grote mond weer open trekt en achterlijk reageert op alarmerende nieuwsberichten of schrijnende foto's van aangespoelde, dode vluchtelingen... denk na! Heb een hart! Dat had jij kunnen zijn... of één van je familieleden of beste vrienden. Als je kwaad bent op de situatie of bang bent voor het onbekende, reageer het dan niet af op de mensen die het zelf ook liever anders hadden gezien. Ze zijn hier immers niet gekomen voor de fun!

Ik kan alleen maar hopen dat alle landen in Europa en daarbuiten zich samenpakken, dat we als mensen de handen in één slaan en dat er concrete oplossingen komen voor al deze vluchtelingen. Ik hoop dat de organisatie en communicatie beter zal verlopen,  zodat de zorgen bij de 'verontruste inheemse bevolking' wellicht wegvallen en ze zich hopelijk weer realiseren dat we allemaal slechts MENSEN zijn die elkaar gewoon moeten helpen....

One Love


0 Reacties op De aard van het beestje:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment